Vaarbewijs ā€“ Zuid Europa KroatiĆ«, ItaliĆ« en Spanje stellen als voorloper voor de rest van Europa een ICC (Internationaal vaarbewijs) of Internationaal Stuurbrevet verplicht. Je dient dit ook ter plaatse te overleggen. Indien je gaat varen zonder het ICC loopt je het risico om de vakantie voortijdig te moeten eindigen indien er gecontroleerd wordt door de politie. In het geval je schade vaart is de kans reĆ«el aanwezig dat je niet verzekert bent en daarom zelf aansprakelijk bent voor de schade. Wishful Sailing Company adviseert jullie dan ook om het ICC te tonen.

 

Voor onze Belgische gasten volstaat het Internationale Stuurbrevet - maar sinds 1 oktober 2011 is ook in Belgie het ICC (International Certificate of Competence) aan te vragen via de VYF of VVW.

De
Vamex kan het ICC organiseren indien je beschikt over VBA of TKN of vergelijkbare Nederlandse certificaten. Indien je hier niet over beschikt, kunnen wij ook niet aansprakelijk gesteld worden voor bovengenoemde risicoā€™s en huur/vaar je volledig op eigen risico. Marifoonbewijs is zeker aan te raden en in KroatiĆ« sinds 2007 verplicht.

Bovenstaande geld voor als nog niet in : Caribbean, Seychellen, Griekenland, Turkije en Zuid Frankrijk (en vele andere gebieden). Hier kunnen geen rechten aan ontleend worden en eigenaren van de jachten behouden het recht om een geldig vaarbewijs te vragen. Voor deze landen geld echter in principe dat nautische ervaring belangrijker is dan het in het bezit hebben van papieren. Bij twijfel over documenten en andere gebieden wordt je verzocht om contact met ons op te nemen per e-mail of telefoon (+31.341.456.806).

 

ICC geĆÆntegreerd in Klein Vaarbewijs

Het ICC wordt vanaf 1 januari 2010 afgegeven door VAMEX.Het ICC is vanaf deze datum integraal opgenomen in het Klein Vaarbewijs en tevens in het Groot Pleziervaartbewijs (GPb), beiden op credit card formaat. De afgifte van een losse papieren ICC door de ANWB is daarmee komen te vervallen.

Het nieuwe geĆÆntegreerde document kent twee versies, afhankelijk van het geldende vaargebied:

1. Het Klein Vaarbewijs I of GPb I is tevens een ICC Inland waters

2. Het Klein Vaarbewijs II of GPb II is tevens een ICC Inland + Coastal waters

 

Afgifte van het ICC op basis van het (Beperkt) Groot Vaarbewijs A of B of van het Rijnpatent leidt voortaan automatisch tot de afgifte van een van de bijbehorende gecombineerde versies.

 

Alleen voor de groep met een diploma Theoretische Kustnavigatie (TKN) van het Watersportverbond, die niet beschikt over een Klein Vaarbewijs of GPb, blijft de mogelijkheid bestaan een los ICC Coastal waters bij VAMEX aan te vragen. Ook deze versie zal op credit card formaat worden afgegeven. U kunt aanvraagformulieren bestellen via de hiernavolgende link: Aanvraag ICC Coastal waters.

 

Aanvragen ICC

Alle vanaf 1 januari 2010 nieuw afgegeven Klein Vaarbewijzen (of Groot Pleziervaartbewijzen) zijn aangepast aan de internationale ICC-standaard. Deze groep komt daarmee automatisch in het bezit van een ICC.

Iedereen die een ICC nodig heeft maar al in het bezit is van een Klein Vaarbewijs afgegeven voor 1 januari 2010, zal het huidige Klein Vaarbewijs moeten omzetten voor een nieuwe geĆÆntegreerde versie met ICC. De geldigheidsdatum op het nieuwe geĆÆntegreerde document zal dan gelijk zijn aangepast aan de per 1 juli 2009 nieuw wettelijke geldigheidstermijn, tot de leeftijd van 70 jaar of verlengd met 5 jaar.

 

Tenslotte geldt ook dat alle verlengingen of duplicaten vanaf 1 januari 2010 automatisch zullen zijn voorzien van een ICC.

 

Tot slot voor aanvullende informatie over documenten verwijzen wij je graag naar: - Internationaal Certificaat van Competentie. Uiteraard is bovenstaande niet van toepassing indien je een zeiljacht met schipper huurt. Tot slot kun je ook op de site van het vaarbewijs kijken voor aanvullende informatie, examens en examen data.

 

Je kunt een ICC aanvragen als je kunt aantonen dat je in het bezit bent van een van de volgende documenten:

  • Groot of Klein Vaarbewijs 1 (ICC binnenwateren)

  • Groot of Klein Vaarbewijs 2 (ICC binnenwateren en kustwateren)

  • Certificaat Theoretische Kustwateren van het KNWV/Watersportverbond (ICC kustwateren)

  • Rijnpatent (ICC binnenwateren en kustwateren)

Het ICC is geldig tot je de leeftijd van 70 jaar heeft bereikt. Daarna bestaat de mogelijkheid om het ICC om de drie jaar te vernieuwen.

 

Afgifte

Vanaf 1 januari 2010 is het ICC toegevoegd aan het Klein Vaarbewijs en wordt het als Ć©Ć©n document op credit card formaat door VAMEX uitgegeven.
Meer informatie over de afgifte
Meer informatie over de nieuwe pas

 

 

 

 
Activiteiten

Europa

 Wereld

Populaire havens

 Jachten

Catamarans

Bareboat

Belgie

Caribbean

Athene

Mallorca

Alle merken

Bahia

Catamaran

Duitsland

Australie

Bodrum

Marmaris

Athena

Belize

Flottielje

Finland

Brazilie

BVI

Martinique

Bavaria

Lagoon

Meezeilvakantie

Frankrijk

Maagdeneilanden

Corfu

Napels

Beneteau

Lavezzi

Motorboten huren

Griekenland

Canada

Cannes

Nice

Catalina

Nautitech

Zeezeilcursus

Italie

Cuba

Corsica

Pula

Dehler

Orana

Zeilen wereldwijd

Kroatie

Guadeloupe

Dubrovnik

Sardinie

Dufour

Outremer

Zeilen met Schipper

Nederland

Kaap Verdie

Elba

Sicilie

Elan

Salina

 

Noorwegen

Martinique

Fethiye

Split

Feeling

Voyage

Online boeken

Portugal

Seychellen

Gocek

St- Maarten

Gib Sea

Jeanneau

 

Spanje

Thailand

Golfe Juan

Sukosan

Grand Soleil

Oceanis

 

Turkije

Verenigd Koninkrijk

Hyeres

Tortola

Hanse

Salona

 

Zweden

USA

Lefkas

Zadar Jeanneau

Sun Odyssey