Adriatische zee

Home > Zeilboot huren > Kroatie > Adriatische zee >


Zeilboot huren in Adriatische zee

Kroatie kent vele gebieden voor een zeilboot huren maar de bekendste en meest populaire plaatsen voor zeilboot huren in Adriatische zee zijn de Adriatische zee Noord met zeiljacht en zeilboten huren vanuit o.a. Pula, Sukosan, Zadar en Murter. Ook het gebied in de Adriatische zee Zuid met zeilboot huren uit o.a. Split, Trogir, Kastela en Dubrovnik spreken tot de verbeelding. Bareboat, meezeiljacht huren, zeilboot huren met schipper en flottielje zeilboot huren kunnen wij ook met vertrek vanuit Pula en Sukosan aanbieden. Kortom bij ons ben je op het juiste adres voor zeilboot, catamaran of zeilboot huren in Adriatische zee!

 

Pula Sukosan Zadar Split Dubrovnik

 

De Kroatische kust is een prachtig gebied, bij uitstek geschikt om een zeiljacht huren door te brengen. Er zijn 1185 eilanden, rotsen en riffen, waarvan er 66 bewoond zijn. De naam land van 1000 eilanden is dan ook zeer toepasselijk, in ieder geval zijn het er teveel om in een vakantie langs te zeilboot huren. De vele verschillende culturen die deze streek in vele duizenden jaren hebben bevolkt, hebben ervoor gezorgd dat het een fascinerende ervaring is om hier rond te zeilboot huren. De blauwe, warme, zee biedt rust en kalmte, maar tegelijkertijd vertier als je dat verkiest. De zon, het milde klimaat en de geur van het zoute water zorgen ervoor dat de zeilers een onvergetelijke zeilboot huren hebben.

Zeilboot huren Adriatische zee | Kornati, Zadar, Sukosan en Murter

Het Kornati gebied (met o.a. zeilboot huren vanuit Murter, Sukosan, Zadar) is verreweg het meest populaire gebied van Adriatische zee voor een zeilboot huren. Dit Nationaal Park is een uitgestrekt gebied van 300 m2 met ongeveer 140 grote en kleine eilandjes die, vanwege hun uiterlijk uniek zijn in de Middellandse zee. Samen met de grote hoeveelheid van eilanden betekend dat dit gebied een uitdaging is voor de iets gevorderde zeezeiler. Het water is glashelder en de temperatuur zeer aangenaam. Highlight is een tocht over de rivier Krka naar imposante watervallen van Skradin.

Zeilboot huren Adriatische zee | Dalmatie, Split, Dubrovnik, Trogir, Kastela

In het zuiden vindt men de groenere eilanden zoals Brac, Hvar, Vis, Mljet en Korcula. De wind steekt meestal laat in de ochtend op en gaat tegen zonsondergang weer liggen.

De windkracht is matig en meestal niet meer dan 3 tot 4. Een perfect briesje voor een zeilboot huren en te genieten van je zeilboot huren, of het nou op een zeiljacht (bareboat), catamaran of met een flottielje is. Afhankelijk van startplaats vlieg je in op Zadar of Split. Ook per auto is het gebied goed te bereiken. 

Voor uitgebreide route informatie, sfeerbeelden, foto's en dagindeling verwijzen wij graag naar onze reisverslagen online.

De zeilomstandigheden voor zeilboten, catamarans en zeilboot huren in Adriatische zee:

Het zeil klimaat is uitstekend, zo'n 30 graden in de zomermaanden. Bij stabiel weer staat er een goede zeilwind, de Maestral, die in de loop van de morgen begint te waaien en langzaam aanwakkert tot in de namiddag en daarna weer afneemt. Deze situatie kan afgewisseld worden door de Jugo welke wind wat regen met zich meebrengt. Het meest respect dwingt de Bora af. Deze harde maar meestal kortstondige wind blaast vanaf de bergachtige kust. De wind steekt meestal laat in de ochtend op en gaat tegen zonsondergang weer liggen. De windkracht is matig en meestal niet meer dan 3 tot 4.

 

De beste tijd voor het zeilboot huren in Adriatische zee is vroeg in zomer: in mei en juni is de windsterkte perfect. In juli en augustus, zijn er periodes met minder wind en is het ideaal voor mensen die er van houden om in rustig water te zeilboot huren. In de herfst en winter, is er meer wind en zijn er periodes met de Bora en de Sirocco, de wat krachtigere winden en wat meer geschikt voor die zeilers die wat meer ervaring met zeilboot huren hebben. Dus ook een wat meer avontuurlijke zeilboot huren behoort tot de mogelijkheden. Het gehele Kroatische gebied leent zich uitstekend voor bareboat en flottieljzeilboot huren.

  

Prijzen en Last minute aanbiedingen zeiljacht huren in Adriatische zee:

Check hier onze online updated aanbiedingen of last minutes voor zeilboot huren in Adriatische zee en hier voor onze prijzen in Adriatische zee. Uiteraard kun je onze jachten ook simpel en eenvoudig online reserveren, aanvragen en zelfs boeken via de "Zoek en Boek functie"

 

Standaard verhuur:

Standaard huur is van zaterdagmiddag 17:00h t/m vrijdagmiddag 16:00h. Na terugkomst haven vindt de check out plaats met laatste overnachting naar zaterdagmorgen 09:00h.  Voor uitgebreide route informatie, sfeerbeelden, foto's en dagindeling verwijzen wij graag naar onze reisverslagen online..

 

Prijzen en offertes
Informatie Zeilboot huren Adriatische zee

Reisverslagen Adriatische zee

Last Minutes Adriatische zee

Prijzen Adriatische zee

Zoek en Boek

 

 

Activiteiten Adriatische zee

Zeilboot huren Adriatische zee

Flottielje zeilboot huren Adriatische zee

Catamaran zeilboot huren Adriatische zee

Meezeiljacht huren Adriatische zee

Zeezeilcursus Adriatische zee

Zeilboot huren met Schipper  

 

Populaire Havens

Pula

Sukosan

Zadar

Split

Dubrovnik

Overige populaire gebieden

Zeilboot huren Turkije

Zeilboot huren Griekenland

Zeilboot huren Italie

Zeilboot huren Spanje

Zeilboot huren Mallorca

Zeilboot huren Frankrijk

Zeilboot huren Caribbean

Zeilboot huren Wereldwijd 30 landen

 
      

Activiteiten

Europa

 Wereld

Populaire havens

 Jachten

Catamarans

Bareboat

Belgie

Caribbean

Athene

Mallorca

Alle merken

Bahia

Catamaran

Duitsland

Australie

Bodrum

Marmaris

Athena

Belize

Flottielje

Finland

Brazilie

BVI

Martinique

Bavaria

Lagoon

Meezeilvakantie

Frankrijk

Maagdeneilanden

Corfu

Napels

Beneteau

Lavezzi

Motorboten huren

Griekenland

Canada

Cannes

Nice

Catalina

Nautitech

Zeezeilcursus

Italie

Cuba

Corsica

Pula

Dehler

Orana

Zeilen wereldwijd

Kroatie

Guadeloupe

Dubrovnik

Sardinie

Dufour

Outremer

Zeilen met Schipper

Nederland

Kaap Verdie

Elba

Sicilie

Elan

Salina

 

Noorwegen

Martinique

Fethiye

Split

Feeling

Voyage

Online boeken

Portugal

Seychellen

Gocek

St- Maarten

Gib Sea

Jeanneau

 

Spanje

Thailand

Golfe Juan

Sukosan

Grand Soleil

Oceanis

 

Turkije

Verenigd Koninkrijk

Hyeres

Tortola

Hanse

Salona

 

Zweden

USA

Lefkas

Zadar Jeanneau

Sun Odyssey