Frankrijk

Home > Zeiljacht huren > Frankrijk > Port Grimaud >


De gebieden in Frankrijk voor zeilboten, catamarans en zeiljacht huren in Frankrijk:

De landstreek Var is een bekend vakantiegebied voor zeiljacht huren. Var strekt zich ruw genomen uit tussen Marseille en de Italiaanse grens en kenmerkt zich door de geur van de zilte zeelucht en kastanjebomen. Een kust met legio mogelijkheden en een Mistral die zorgt voor een meestal aangename wind. Veel gastvrije marina's langs de kust en bekend klinkende namen zoals Le Lavandou, Saint Raphael, Frejus en Port Grimaud. Voor vele zeilers het beloofde land en ook voor duikers is er het nodige te beleven. 

 

Prijzen en offertes

Reisverslagen

Last Minutes Frankrijk

Prijzen Frankrijk

informatie aanvragen

Uitgebreid zoeken

Port Grimaud is de voorhaven-badplaats van het Franse vestingstadje Grimaud. Het werd opgericht in 1964 en gebouwd op lagunes en drooggelegde moerassen, dankzij kapitaal van kapitaalkrachtigen. Port Grimaud lijkt een tweede Venetie. Het stadje is verbonden met kanalen en bruggetjes. De brandweer en eerste hulpdiensten zijn alle per boot. Auto's mogen alleen met een geldige pas aan de rand en binnen de muren van Port Grimaud, parkeren. De restaurants, bars en cafés hebben hun terrassen en tafels vlak aan de kademuren. 's Avonds is het lagune- en kanaalstadje verlicht met bollantaarns en verlichting uit de huizen. Er zijn georganiseerde rondvaarten door Port Grimaud.

Port Grimaud is ontwikkeld om net zo te verweren als een traditioneel vissersdorpje, en de in felle kleuren geschilderde villa's in Port-Grimaud hebben dat ook gedaan. Port-Grimaud is zonder wegen een prachtige plek om te wandelen, met prachtige kleine bruggen waarmee de vele eilanden waarop het dorp gebouwd is, met elkaar verbonden worden. Er varen ook watertaxi’s, dus als je meer gekocht blijkt te hebben dan je van het ene grote plein van het dorp naar het andere kunt dragen, is hulp nooit ver weg! Er zijn veel verrassend goede winkels en restaurants rond de pleinen in Port-Grimaud, en is er zelfs een weekmarkt waar u verse producten kunt kopen. De bars, restaurants en cafés aan het water beschikken over de meeste sfeer, vooral in de zomer.

Port Grimaud ligt op circa 5 kilometer van het wereldberoemde St Tropez en Saint Raphael. Port-Grimaud is slechts vier maanden per jaar volledig bezet, van juni tot september, als de temperaturen regelmatig boven de 40°C uitstijgen. ’s Avonds buiten eten is dan heerlijk, omdat de avonden tijdens de zomermaanden lang zwoel blijven.

 

De drie eilanden, Ile de Porquerolles, Ile du Levant en Ile de Port Cros, samen bekend als Iles d'Or bijvoorbeeld. En verscholen ankerbaaien en kleine jachthavens zijn volop in dit gebied aanwezig. Het ontbreekt Var ook niet aan de nodige historie. Oude gebouwen te over: de toren van St. Blaise in Hy?es, gebouwd door de Tempeliers in 1200. De citadel van St. Tropez, 16e eeuw. Hel kasteel van Grimaud, gebouwd in 980. En Var is natuurlijk een wijnstreek bij uitstek, sinds de Grieken in 600 voor Christus de eerste wijnstokken meebrachten.

Wij kunnen bareboat en bareboat plus schipper aanbieden o.a. met vertrek vanuit: Marseilles, Hyeres, Port Pin Rolland, Cannes en Golf Juan.

Route voorstel:

Hyeres - Port Cros (10 nm) - Cavalaire (16nm) - St. Rafa? (25nm) - St. Tropez (10nm) - Le Lavandou (30nm) - Hy?es(14nm). Bij twee weken is natuurlijk een langere trip te maken, ook een oversteek naar Corsica (ruim 100 mijl) is mogelijk. (Ook op en afstap Corsica is een mogelijkheid.)

 

 

 

  

Prijzen, Reserveren en Last minute aanbiedingen zeiljacht huren Frankrijk:

Check hier onze online updated aanbiedingen of last minutes voor zeiljacht huren in Frankrijk en hier voor onze prijzen in Frankrijk. Uiteraard kun je deze jachten simpel en eenvoudig online reserveren, aanvragen en zelfs boeken via de "Zoek en Boek functie"

 

Standaard verhuur:

Standaard huur is van zaterdagmiddag 17:00h t/m vrijdagmiddag 16:00h. Na terugkomst haven vindt de check out plaats met laatste overnachting naar zaterdagmorgen 09:00h.  Voor uitgebreide route informatie, sfeerbeelden, foto's en dagindeling verwijzen wij graag naar onze reisverslagen online.     


Activiteiten

Europa

 Wereld

Populaire havens

 Jachten

Catamarans

Bareboat

Belgie

Caribbean

Athene

Mallorca

Alle merken

Bahia

Catamaran

Duitsland

Australie

Bodrum

Marmaris

Athena

Belize

Flottielje

Finland

Brazilie

BVI

Martinique

Bavaria

Lagoon

Meezeilvakantie

Frankrijk

Maagdeneilanden

Corfu

Napels

Beneteau

Lavezzi

Motorboten huren

Griekenland

Canada

Cannes

Nice

Catalina

Nautitech

Zeezeilcursus

Italie

Cuba

Corsica

Pula

Dehler

Orana

Zeilen wereldwijd

Kroatie

Guadeloupe

Dubrovnik

Sardinie

Dufour

Outremer

Zeilen met Schipper

Nederland

Kaap Verdie

Elba

Sicilie

Elan

Salina

 

Noorwegen

Martinique

Fethiye

Split

Feeling

Voyage

Online boeken

Portugal

Seychellen

Gocek

St- Maarten

Gib Sea

Jeanneau

 

Spanje

Thailand

Golfe Juan

Sukosan

Grand Soleil

Oceanis

 

Turkije

Verenigd Koninkrijk

Hyeres

Tortola

Hanse

Salona

 

Zweden

USA

Lefkas

Zadar Jeanneau

Sun Odyssey