Kroatie

Home > Activiteiten > Meezeilvakantie wereldwijd > Kroatie > Split >  


Meezeilvakantie in Split:

Kroatie kent vele gebieden voor een meezeilvakantie maar de bekendste en meest populaire plaatsen voor meezeilvakantie in Kroatie zijn de Adriatische zee Noord met zeiljacht en zeilboten huren vanuit o.a. Pula, Split, Zadar en Murter. Ook het gebied in de Adriatische zee Zuid met meezeilvakantie uit o.a. Split, Trogir, Kastela en Dubrovnik spreken tot de verbeelding. Bareboat, meezeilen, meezeilvakantie met schipper en flottielje meezeilvakantie kunnen wij ook met vertrek vanuit Pula en Split aanbieden. Kortom bij ons ben je op het juiste adres voor zeilboot, catamaran of meezeilvakantie in Split!

 

Boek nu online

Reisverslagen Dubrovnik

Last Minutes Kroatie

Prijzen Dubrovnik

informatie aanvragen

Uitgebreid zoeken

  

Pula Sukosan Zadar Split Dubrovnik

Meezeilvakantie Split: algemeen

Dalmatia is een streek in Kroatie aan de Adriatische Zee. De hoofdstad van Dalmatia is Split. Split is de tweede grootste stad van Kroatie met ongeveer 230 000 inwoners en de belangrijkste stad van Dalmatie Split is in de zomer gevuld met toeristen maar de meeste doen Split slechts aan als tussenstop naar een van de vele prachtige eilanden van Dalmatie Split heeft een drukke haven met veerverbindingen naar verschillende Dalmatische eilanden, maar ook naar Italie(naar Ancona, Bari en Pescara). Bovendien is er sinds een aantal jaren een snelweg aangelegd die van Zagreb naar Split gaat en momenteel verder gebouwd wordt naar het Zuiden. Daarmee is Split dus een zeer belangrijk verkeersknooppunt.

 

Het vliegveld van Split ligt tussen Split en Trogir in. Langs de kust van Dalmatia liggen badplaatsen als Primosten, Trogir, Tucepi, Makarska, Brela, maar ook eilanden met veel natuurschoon als Hvar (plaatsen:Hvar, Starigrad, Jelsa), Brac (Supetar, Bol), en het oude Korcula. Split ligt vrijwel geheel op een groot en hoog schiereiland. De noordkant ligt aan de Kastelbaai. Hier bevinden zich de grote goederenhaven en een van de jachthavens van Split.

 

De Kroatische kust is een prachtig gebied, bij uitstek geschikt om een meezeilvakantie door te brengen. Er zijn 1185 eilanden, rotsen en riffen, waarvan er 66 bewoond zijn. De naam land van 1000 eilanden is dan ook zeer toepasselijk, in ieder geval zijn het er teveel om in een vakantie langs te meezeilvakantie. De vele verschillende culturen die deze streek in vele duizenden jaren hebben bevolkt, hebben ervoor gezorgd dat het een fascinerende ervaring is om hier rond te meezeilvakantie. De blauwe, warme, zee biedt rust en kalmte, maar tegelijkertijd vertier als je dat verkiest. De zon, het milde klimaat en de geur van het zoute water zorgen ervoor dat de zeilers een onvergetelijke meezeilvakantie hebben.

In het zuiden vindt men de groenere eilanden zoals Brac, Hvar, Vis, Mljet en Korcula. De wind steekt meestal laat in de ochtend op en gaat tegen zonsondergang weer liggen.

De zeilomstandigheden meezeilvakantie in Split:

Het zeil klimaat is uitstekend, zo'n 30 graden in de zomermaanden. Bij stabiel weer staat er een goede zeilwind, de Maestral, die in de loop van de morgen begint te waaien en langzaam aanwakkert tot in de namiddag en daarna weer afneemt. Deze situatie kan afgewisseld worden door de Jugo welke wind wat regen met zich meebrengt. Het meest respect dwingt de Bora af. Deze harde maar meestal kortstondige wind blaast vanaf de bergachtige kust. De wind steekt meestal laat in de ochtend op en gaat tegen zonsondergang weer liggen. De windkracht is matig en meestal niet meer dan 3 tot 4.

 

De beste tijd voor het meezeilvakantie in Kroatie is vroeg in zomer: in mei en juni is de windsterkte perfect. In juli en augustus, zijn er periodes met minder wind en is het ideaal voor mensen die er van houden om in rustig water te meezeilvakantie. In de herfst en winter, is er meer wind en zijn er periodes met de Bora en de Sirocco, de wat krachtigere winden en wat meer geschikt voor die zeilers die wat meer ervaring met meezeilvakantie hebben. Dus ook een wat meer avontuurlijke meezeilvakantie behoort tot de mogelijkheden. Het gehele Kroatische gebied leent zich uitstekend voor bareboat en flottieljzeilen.

  

Prijzen en Last minute aanbiedingen zeiljacht huren in Split:

Check hier onze online updated aanbiedingen of  last minutes voor meezeilvakantie in Kroatie en hier voor onze prijzen in Kroatie. Uiteraard kun je onze jachten ook simpel en eenvoudig online reserveren, aanvragen en zelfs boeken via de "Zoek en Boek functie"

 

Standaard verhuur:

Standaard huur is van zaterdagmiddag 17:00h t/m vrijdagmiddag 16:00h. Na terugkomst haven vindt de check out plaats met laatste overnachting naar zaterdagmorgen 09:00h.  Voor uitgebreide route informatie, sfeerbeelden, foto's en dagindeling verwijzen wij graag naar onze reisverslagen online..     


Activiteiten

Europa

 Wereld

Populaire havens

 Jachten

Catamarans

Bareboat

Belgie

Caribbean

Athene

Mallorca

Alle merken

Bahia

Catamaran

Duitsland

Australie

Bodrum

Marmaris

Athena

Belize

Flottielje

Finland

Brazilie

BVI

Martinique

Bavaria

Lagoon

Meezeilvakantie

Frankrijk

Maagdeneilanden

Corfu

Napels

Beneteau

Lavezzi

Motorboten huren

Griekenland

Canada

Cannes

Nice

Catalina

Nautitech

Zeezeilcursus

Italie

Cuba

Corsica

Pula

Dehler

Orana

Zeilen wereldwijd

Kroatie

Guadeloupe

Dubrovnik

Sardinie

Dufour

Outremer

Zeilen met Schipper

Nederland

Kaap Verdie

Elba

Sicilie

Elan

Salina

 

Noorwegen

Martinique

Fethiye

Split

Feeling

Voyage

Online boeken

Portugal

Seychellen

Gocek

St- Maarten

Gib Sea

Jeanneau

 

Spanje

Thailand

Golfe Juan

Sukosan

Grand Soleil

Oceanis

 

Turkije

Verenigd Koninkrijk

Hyeres

Tortola

Hanse

Salona

 

Zweden

USA

Lefkas

Zadar Jeanneau

Sun Odyssey