Kroatie

Home > Meezeilvakantie > Kroatie >


Meezeilvakantie Kroatie

Meezeilvakantie Kroatie:

Kroatie kent vele gebieden voor een meezeilvakantie maar de bekendste en meest populaire plaatsen voor meezeilvakantie in Kroatie zijn de Adriatische zee Noord met zeiljacht en zeilboten huren vanuit o.a. Istrie, Kornati, Pula, Sukosan, Zadar en Murter. Ook het gebied in de Adriatische zee Zuid - Dalmatie met meezeilvakantie uit o.a. Split, Trogir, Kastela en Dubrovnik spreken tot de verbeelding. Bareboat, meezeilen, meezeilvakantie met schipper en flottielje meezeilvakantie kunnen wij ook met vertrek vanuit Pula en Sukosan aanbieden. Kortom bij ons ben je op het juiste adres voor zeilboot, catamaran of meezeilvakantie in Kroatie!

 

Istrie Kornati Dalmatie Prijzen

 

De Kroatische kust is een prachtig gebied, bij uitstek geschikt om een zeiljacht huren door te brengen. Er zijn 1185 eilanden, rotsen en riffen, waarvan er 66 bewoond zijn. De naam land van 1000 eilanden is dan ook zeer toepasselijk, in ieder geval zijn het er teveel om in een vakantie langs te meezeilvakantie. De vele verschillende culturen die deze streek in vele duizenden jaren hebben bevolkt, hebben ervoor gezorgd dat het een fascinerende ervaring is om hier rond te meezeilvakantie. De blauwe, warme, zee biedt rust en kalmte, maar tegelijkertijd vertier als je dat verkiest. De zon, het milde klimaat en de geur van het zoute water zorgen ervoor dat de zeilers een onvergetelijke meezeilvakantie hebben.

Meezeilvakantie Kroatie | Istrie, Pula en Izola

Goed bereikbaar met auto ligt Istrie binnen bereik om lekker te gaan zeilen. De grotere havens zijn Pula en Izola maar ook kun je vertrekken vanaf Punat en Cres. Vanuit Pula bieden wij tevens flottielje zeilen aan. Oversteek naar Venetie behoort ook tot de mogelijkheden. Lees ook ons reisverslag Pula

Meezeilvakantie Kroatie | Kornati, Zadar, Sukosan en Murter

Het Kornati gebied (met o.a. zeiljacht huren vanuit Murter, Sukosan, Zadar) is verreweg het meest populaire gebied van Kroatie voor een meezeilvakantie. Dit Nationaal Park is een uitgestrekt gebied van 300 m2 met ongeveer 140 grote en kleine eilandjes die, vanwege hun uiterlijk uniek zijn in de Middellandse zee. Samen met de grote hoeveelheid van eilanden betekend dat dit gebied een uitdaging is voor de iets gevorderde zeezeiler. Het water is glashelder en de temperatuur zeer aangenaam. Highlight is een tocht over de rivier Krka naar imposante watervallen van Skradin.

Meezeilvakantie Marina Kastela Meezeilvakantie Trogir

Meezeilvakantie Kroatie | Dalmatie, Split, Dubrovnik, Trogir, Kastela

Meezeilvakantie Adriatische zee

In het zuiden in Dalmatie met o.a. vertrek vanuit Split en Dubrovnik vindt men de groenere eilanden zoals Brac, Hvar, Vis, Mljet en Korcula. De wind steekt meestal laat in de ochtend op en gaat tegen zonsondergang weer liggen.

De windkracht is matig en meestal niet meer dan 3 tot 4. Een perfect briesje voor een meezeilvakantie en te genieten van je meezeilvakantie, of het nou op een zeiljacht (bareboat), catamaran of met een flottielje is. Afhankelijk van startplaats vlieg je in op Zadar of Split. Ook per auto is het gebied goed te bereiken. 

Voor uitgebreide route informatie, sfeerbeelden, foto's en dagindeling verwijzen wij graag naar onze reisverslagen

De lokale omstandigheden voor meezeilvakantie in Kroatie:

Het zeil klimaat is uitstekend, zo'n 30 graden in de zomermaanden. Bij stabiel weer staat er een goede zeilwind, de Maestral, die in de loop van de morgen begint te waaien en langzaam aanwakkert tot in de namiddag en daarna weer afneemt. Deze situatie kan afgewisseld worden door de Jugo welke wind wat regen met zich meebrengt. Het meest respect dwingt de Bora af. Deze harde maar meestal kortstondige wind blaast vanaf de bergachtige kust. De wind steekt meestal laat in de ochtend op en gaat tegen zonsondergang weer liggen. De windkracht is matig en meestal niet meer dan 3 tot 4.

 

De beste tijd voor het meezeilvakantie in Kroatie is vroeg in zomer: in mei en juni is de windsterkte perfect. In juli en augustus, zijn er periodes met minder wind en is het ideaal voor mensen die er van houden om in rustig water te meezeilvakantie. In de herfst en winter, is er meer wind en zijn er periodes met de Bora en de Sirocco, de wat krachtigere winden en wat meer geschikt voor die zeilers die wat meer ervaring met meezeilvakantie hebben. Dus ook een wat meer avontuurlijke meezeilvakantie behoort tot de mogelijkheden. Het gehele Kroatische gebied leent zich uitstekend voor bareboat en flottieljzeilen.

Meezeilvakantie Split   Meezeilvakantie Dubrovnik

Prijzen en Last minute aanbiedingen meezeilvakantie in Kroatie:

Check hier onze online updatedaanbiedingen of  last minutes voor meezeilvakantie in Kroatie en hier voor onze prijzen in Kroatie. Uiteraard kun je onze jachten ook simpel en eenvoudig online reserveren, aanvragen en zelfs boeken via de "Zoek en Boek functie"

Standaard verhuur Meezeilvakantie Kroatie

Standaard huur is van zaterdagmiddag 17:00h t/m vrijdagmiddag 16:00h. Na terugkomst haven vindt de check out plaats met laatste overnachting naar zaterdagmorgen 09:00h.  Voor uitgebreide route informatie, sfeerbeelden, foto's en dagindeling verwijzen wij graag naar onze reisverslagen online..

 

Boek nu online
Informatie Meezeilvakantie Kroatie

Reisverslagen Kroatie

Last Minutes Kroatie

Prijzen Kroatie

informatie aanvragen

Uitgebreid zoeken

 meezeilvakantie dubrovnik

 

meezeilvakantie dubrovnik
Activiteiten Kroatie

Meezeilvakantie Kroatie

Flottielje meezeilvakantie Kroatie

Catamaran meezeilvakantie Kroatie

Meezeilen Kroatie

Zeezeilcursus Kroatie

Meezeilvakantie met Schipper  

 meezeilvakantie sukosan
meezeilvakantie murter
meezeilvakantie pula

Populaire Havens

Pula

Sukosan

Zadar

Split

Dubrovnik

meezeilvakantie Istrie
meezeilvakantie dalmatie
Overige populaire gebieden

Meezeilvakantie Turkije

Meezeilvakantie Griekenland

Meezeilvakantie Italie

Meezeilvakantie Spanje

Meezeilvakantie Mallorca

Meezeilvakantie Frankrijk

Meezeilvakantie Caribbean

Meezeilvakantie Wereldwijd 30 landen

 
        

Activiteiten

Europa

 Wereld

Populaire havens

 Jachten

Catamarans

Bareboat

Belgie

Caribbean

Athene

Mallorca

Alle merken

Bahia

Catamaran

Duitsland

Australie

Bodrum

Marmaris

Athena

Belize

Flottielje

Finland

Brazilie

BVI

Martinique

Bavaria

Lagoon

Meezeilvakantie

Frankrijk

Maagdeneilanden

Corfu

Napels

Beneteau

Lavezzi

Motorboten huren

Griekenland

Canada

Cannes

Nice

Catalina

Nautitech

Zeezeilcursus

Italie

Cuba

Corsica

Pula

Dehler

Orana

Zeilen wereldwijd

Kroatie

Guadeloupe

Dubrovnik

Sardinie

Dufour

Outremer

Zeilen met Schipper

Nederland

Kaap Verdie

Elba

Sicilie

Elan

Salina

 

Noorwegen

Martinique

Fethiye

Split

Feeling

Voyage

Online boeken

Portugal

Seychellen

Gocek

St- Maarten

Gib Sea

Jeanneau

 

Spanje

Thailand

Golfe Juan

Sukosan

Grand Soleil

Oceanis

 

Turkije

Verenigd Koninkrijk

Hyeres

Tortola

Hanse

Salona

 

Zweden

USA

Lefkas

Zadar Jeanneau

Sun Odyssey