Griekenland

Home > Meezeilvakantie > Griekenland >


Meezeilvakantie Athene

Meezeilvakantie Griekenland:

Griekenland kent vele mooie gebieden voor een meezeilvakantie maar de bekendste en meest populaire gebieden voor een zeiljacht huren zijn de Ionische zee met vertrek van o.a. Corfu , Lefkas en Saronische plus Argolische Golf met vertrek vanuit Athene.  Bareboat, meezeilen, meezeilvakantie met schipper en flottielje meezeilvakantie kunnen wij ook meezeilvakantie met vertrek vanuit Lefkas aanbieden. Daarnaast kun je schitterend meezeilvakantie in de Cycladen met vertrek vanuit Athene en Lavrion. Tot slot kunnen wij ook nog meezeilvakantie vanuit o.a. Skiathos (Sporaden) , Kos, Rhodos en Samos (Dodekanesos) aanbieden. Kortom bij ons ben je op het juiste adres voor meezeilvakantie in Griekenland!

 

Argolische Golf Ionische Zee Cycladen Dodekanesos Sporaden Prijzen

 

Griekenland heeft circa 1400 eilanden waarvan 169 bewoond zijn. Voor het grootste deel is het lokmiddel van zand, overzee en jaarrond van zonneschijn, die de grootste aantrekkelijkheid zijn. Griekenland heeft 13.676 km kustlijn, de stranden van jou dromen zijn hier absoluut te vinden: lang witte zandige stranden met turquoise kristalwateren, kleine stranden die door reusachtige klippen of pijnboom worden omringd en de bossen van palmbomen, stranden met wateren alsof de bleekmiddelwateren met de blauwe kleur van het Middellandse Zeegebied werden gemengd.

    

De lokale omstandigheden voor zeiljacht huren Griekenland:

Sterk afhankelijk van het gebied maar zeker de Ionische zee (Lefkas en Corfu) en de Argolische golf (Kalamaki -  Athene) lenen zich goed voor het familie meezeilvakantie, het rustige meezeilvakantie en flottielje meezeilvakantie in Griekenland. Vertrek vanuit Athene, Corfu en Lefkas is voor een eerste keer in het buitenlandvaren een bijzonder goede keuze met over het algemeen maximaal een lekkere 4 tot 5 beaufort met beperkte golfslag op de dag en rustige avonden. Vanaf half Juli kan de Meltemi opsteken met windkrachten tot 6 beaufort in deze gebieden. In deze gebieden kunnen wij ook flottieljezeilen aanbieden.

 

Voor de meer ervaren zeiler bieden wij meezeilvakantie vanaf de Cycladen, Kos en Rhodos, Sporaden en de Dodekanesos aan. Gemiddeld staat er 1 tot 2 beaufort meer wind in deze gebieden in vergelijk tot met vertrek Ionische zee en Argolische Golf.

Prijzen, Reserveren en Last minute aanbiedingen meezeilvakantie Griekenland:

Check hier onze online updated aanbiedingen of Last Minutes voor meezeilvakantie in Griekenland en hier voor onze prijzen in Griekenland. Uiteraard kun je onze jachten ook simpel en eenvoudig online reserveren, aanvragen en zelfs boeken via de Zoek en Boek.

Standaard verhuur meezeilvakantie Griekenland:

Standaard huur is van zaterdagmiddag 17:00h t/m vrijdagmiddag 16:00h. Na terugkomst haven vindt de check out plaats met laatste overnachting naar zaterdagmorgen 09:00h.  Voor uitgebreide route informatie, sfeerbeelden, foto's en dagindeling verwijzen wij graag naar onze reisverslagen online.

Meezeilvakantie Griekenland | Athene - Saronische en Argolische Golf

Met vertrek vanuit Athene liggen de Saronische en Argolische Golf voor ons open. Dit gebied wordt gekenmerkt door een rustige stabiele wind met af en toe een uitschieter. Tijdens de Meltemi zijn deze golven nog goed bevaarbaar.

Het gebied is vergeven van leuke en ludieke kleine plaatsjes zoals: Poros, Hydra, Epidavros, Aegina, Spetsas, Plaka, Ermioni, Perdika, Methana en Vaathi. Gemiddelde reisafstand per dag is ongeveer 15 tot 20 nautische mijlen. Ook zijn er diverse leuke baaien te bezoeken tijdens de tochten. Alle jachten die wij aanbieden vanuit Kalamaki (jachthaven Athene) kunnen mee in ons flottielje. Klik hier voor een leuk reisverslag van 2 weken meezeilvakantie in de Argolische en Saronische Golf.

meezeilvakantie Ionische zee Lefkas

Meezeilvakantie Griekenland | Lefkas - Ionische zee

De Ionische Eilanden liggen aan de westkust van Griekenland. Het gebied omvat 7 grotere en een aantal kleinere, vaak onbewoonde eilanden. Er is keuze genoeg om een zeiljacht te huren en aan te meren in een van de vele baaien. Er zijn dorpjes die rust bieden, er zijn ook plekken die wat meer vertier bieden. Lefkas Marina, onze thuishaven, ligt in het hart van de Ionische Zee.

Meezeilvakantie Griekenland | Corfu - Ionische zee

Naast vertrek vanuit Lefkas stad kunnen wij ook vertrek vanaf Lefkas Nidri aanbieden. Hierdoor kun je de keus maken om koers te zetten naar het noorden (Corfu) of naar het zuiden (Zakynthos). Gebied is eveneens goed beschut en de gemiddelde vaar afstanden liggen tussen de 15 tot 20 nautische mijlen per dag. Plaatsen die aangedaan zullen worden zijn o.a : Lefkas stad, Nidri, Sivota, Vaathis, Vounagi en Paleros.

  

Meezeilvakantie Griekenland | Cycladen

Het gebied voor de gevorderde zeiler zijn de Cycladen. Indien je met de klok rondvaart kan je in geval van de Meltime op ruime wind uitwijken naar de Saronische Golf. Gaarne attenderen wij jullie op de zogenaamde Meltemi wind. Deze wind kan vanaf eind mei ontstaan boven de Egische zee. Dit is een bijzonder harde wind die over de Griekse eilanden waait. Vaak wordt windkracht 7 tot 8 beaufort of meer gehaald. Tijdens de Meltemi zijn andere gebieden zoals de Saronische en Argolische Golf nog goed bevaarbaar. Varen tijdens Meltemi met windkrachten boven 6 beaufort is uitgesloten door de verzekeraars.

Meezeilvakantie Griekenland | Dodekanesos - Kos, Samos, Rhodos

De eilanden van de Dodekanessos (letterlijk 'twaalf eilanden') liggen ten zuiden van de Noord eilanden en ten oosten van Turkije. De groep telt vier grotere eilanden (Rhodos, Karpathos, Kos en Kalymnos) en veertien kleinere eilanden o.a. Astypalaia, Karpathos, Kastelorizo, Lipsi, Leros, Nisyros, Patmos, Symi, Tilos, Halki. Verder vallen een aantal onbewoonde rotsformaties ook onder deze groep. Toeristisch gezien zijn Rhodos, Kos, Patmos, Leros en Kalimnos de belangrijkste eilanden. Rhodos en Kos bieden een grote variateit aan culturele bezienswaardigheden, excursies, uitgaans- en sportmogelijkheden. Patmos, Kalimnos en Leros volgen als goede tweede. Het meest groene eiland is Rhodos. De overige eilanden bieden voornamelijk rust en een oorspronkelijk sfeertje. (bron Grieks verkeerbureau).

meezeilvakantie Sporaden

Meezeilvakantie Griekenland | Sporaden - Skiathos, Skopelos en Siros

Tegenover Pilion bevinden zich de Sporaden; groene eilanden met gouden stranden. Schilderachtige dorpjes, kastelen, kerken en kloosters zijn elementen die unieke beelden op deze eilandengroep vormen. Het woord ‘Sporaden’ betekent bezaaid. De eilandengroep is bewoond vanaf de 10e eeuw voor Christus en kende grote welvaart tussen 3e en de 2e eeuw. Skiros ligt oostelijker ter hoogte van Kimi (Evia) en hoort officieel bij de provincie van Evia. Alle vier de eilanden hebben een heuvelachtig karakter; Skiathos en Skopelos zijn echter meer bebost. Rustzoekers kunnen op alle vier de eilanden terecht. Alonissos is het minst bezochte eiland van de vier.(bron Grieks verkeerbureau)

 

 

 

Boek nu online
Informatie Meezeilvakantie Griekenland

Reisverslagen Griekenland

Last Minutes Griekenland

Prijzen Griekenland

informatie aanvragen

Uitgebreid zoeken

 meezeilvakantie argolische golf

 

meezeilvakantie saronische golf
Activiteiten Griekenland

Meezeilvakantie Griekenland

Flottielje meezeilvakantie Griekenland

Catamaran meezeilvakantie Griekenland

Meezeilen Griekenland

Zeezeilcursus Griekenland

Meezeilvakantie met Schipper  

 meezeilvakantie Cycladen
meezeilvakantie Kos
Gebieden Griekenland

Saronische Golf

Ionische Zee

Cycladen

Sporaden

Dodekanesos

Populaire Havens

Athene en Lavrion

Lefkas

Corfu

Rhodos

Koss

Overige populaire gebieden

Meezeilvakantie Turkije

Meezeilvakantie Kroatie

Meezeilvakantie Italie

Meezeilvakantie Spanje

Meezeilvakantie Mallorca

Meezeilvakantie Frankrijk

Meezeilvakantie Caribbean

Meezeilvakantie Wereldwijd 30 landen

 
 
 
 
 
 
      


Activiteiten

Europa

 Wereld

Populaire havens

 Jachten

Catamarans

Bareboat

Belgie

Caribbean

Athene

Mallorca

Alle merken

Bahia

Catamaran

Duitsland

Australie

Bodrum

Marmaris

Athena

Belize

Flottielje

Finland

Brazilie

BVI

Martinique

Bavaria

Lagoon

Meezeilvakantie

Frankrijk

Maagdeneilanden

Corfu

Napels

Beneteau

Lavezzi

Motorboten huren

Griekenland

Canada

Cannes

Nice

Catalina

Nautitech

Zeezeilcursus

Italie

Cuba

Corsica

Pula

Dehler

Orana

Zeilen wereldwijd

Kroatie

Guadeloupe

Dubrovnik

Sardinie

Dufour

Outremer

Zeilen met Schipper

Nederland

Kaap Verdie

Elba

Sicilie

Elan

Salina

 

Noorwegen

Martinique

Fethiye

Split

Feeling

Voyage

Online boeken

Portugal

Seychellen

Gocek

St- Maarten

Gib Sea

Jeanneau

 

Spanje

Thailand

Golfe Juan

Sukosan

Grand Soleil

Oceanis

 

Turkije

Verenigd Koninkrijk

Hyeres

Tortola

Hanse

Salona

 

Zweden

USA

Lefkas

Zadar Jeanneau

Sun Odyssey